Zondag 27 november: Zhouzhuang

De volgende ochtend vertrokken we, nadat we onze buikjes hadden rond gegeten bij de plaatselijke patisserie, richting zhouzhuang. Een dorpje aan het water, wat nog het meeste op Venetië lijkt. We vertrokken in een enorme tourbus, met een iets wat opgefokte chauffeur. De rit duurde ongeveer anderhalf uur.  De chauffeur stopte en begon hevig in het chinees tegen ons te praten. Niemand begreep wat hij nou eigenlijk van ons wilde, dus besloot professor Beenakker zijn hulplijn in te zetten en Harry te bellen. De buschauffeur had toch zeker 5 minuten nodig om zijn verhaal aan Harry uit te leggen, maar het kwam er op neer dat we hier de kaartjes moesten halen en hij ons dan naar de ingang zou rijden.

Eenmaal binnen ontdekte we al snel dat de plaatselijke verkopers ook weer van de partij waren. Het hele dorp bestond uit kleine winkeltjes die allerlei eten en andere spullen verkochten.  Toch kwamen ze niet op je af rennen en was het allemaal geordender dan in Beijing. De vissen zwommen in de kom en werden doodgesmeten op de straat en in een pan gestopt.  Ook kon je een vogel eten, waar je eerste mee op de foto kon en waarvan later z’n kop werd afgehakt. Het dorp bestond uit allemaal tempels met riviertjes ertussen. Hier vaarden allemaal bootjes rond, waar je als bezoeker ook in kon. Het was erg druk en de straatjes waren smal en elke Chinese verkoper stelde ons de zelfde vraag ‘you take lunch’ . Ze wilde allemaal dat we bij hun kwamen lunchen.  Een aantal tempels bevatte ook gouden beelden van onder andere Buddha en Shieva. Voor de Chinezen waren we weer een attractie op zich en velen van hen wilde met ons op de foto.

Hierna hadden we een etentje in het restaurant om de hoek en konden we de heerlijke Sjanghaise keuken proeven. Deze smaakt erg goed!

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.