Woensdag 14 december: Tokyo, I’m on my way!

Hoewel we inmiddels allemaal veilig geland zijn, willen we de trouwe lezer ook graag meegeven wat er tijdens de laatste dagen van de reis is gebeurd.

Velen hadden woensdag de wekker wat eerder gezet om nog voor de laatste keer van het badhuis gebruik te kunnen maken. Uitgerust kon daarom iedereen aan de toch naar onze laatste bestemming, Tokio, beginnen. Al snel waren we Osaka door en hadden we de Shinkansen (hogesnelheidstrein) weer gevonden. Dit keer mochten we 2,5 uur blijven zitten om via de kust van Japan op onze eindbestemming aan te komen. Velen probeerden ook tijdens deze reis kostbare uurtjes slaap te pakken.

Eenmaal aangekomen in Tokio viel het ons snel op dat er maar weinig roltrappen waren; op alle drie de stations waar we moesten overstappen, moest er flink gesjouwd worden. Tijdens de wandeling van het laatste station naar het hostel liepen we ineens tegen de Sensoji Tempel – de oudste tempel van Tokio- op. Deze bleek op nog geen tweehonderd meter van het hostel te staan.

Nadat iedereen tijd had gekregen zijn tas op de kamer te zetten,  z’n bed op te maken en de omgeving te verkennen, kwamen we bij elkaar voor het laatste gemeenschappelijke diner. Bij dit diner, wat gepaard ging met een Nomihodai (“all you can drink”) arrangement, kwamen flink wat hoogtepuntjes uit de Japanse keuken voorbij. Gepaard met zowel het voor ons vertrouwde bier als met Japanse warme sake zat de stemming er al snel goed in. Zo goed zelfs dat achteraf een gezelschap besloot al op de eerste avond in Tokio het nachtleven te verkennen.

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.