Zondag 11 december: Een dagje vrij in Osaka

Vandaag was een vrije dag. Aangezien er in Japan ook niet op zondag gewerkt wordt, restte ons niets dan te genieten van wat vrije tijd. Iedereen heeft deze dag zijn eigen ding gedaan. Verschillende groepjes zijn naar verschillende bezienswaardigheden gegaan.

Vrijwel iedereen begon de dag met lekker lang uitslapen aangezien er de avond ervoor door een deel van de groep zeer hard gepartyd was. Hier zal nog lang over nagepraat worden; ook al was dit voor sommigen deze ochtend toch wat lastiger dan normaal.
Vanaf het begin van de middag ging een van de groepen naar Hiroshima. Hier stond het museum ter nagedachtenis aan de atoombom in de Tweede Wereldoorlog. Voor velen was dit een indrukwekkende ervaring en na afloop was ook moeilijk in woorden te beschrijven wat voor een gevoel ze er aan over hadden gehouden. Het was dan ook niet zo gek dat na het bezoek iedereen toe was aan iets leuks en gezelligs om alle indrukken een beetje te verwerken.

Een andere groep heeft gebruik gemaakt van de fietsverhuur van het hotel en is al fietsend Osaka gaan verkennen en bezichtigen. Een van de gepasseerde attracties is het ‘Osaka Castle’; een oud 16e eeuws kasteel wat vooral uit goud bestaat omdat de toemalige bouwer gefacineerd was door goud. Door de fietstocht werd op een andere manier kennis gemaakt met Osaka. Het was een leuke manier om onder de Japanse bevolking te zijn en de Japanse cultuur op te snuiven. Voor degenen die de fietstocht niet namen, was de mogelijkheid weggelegd om te gaan ‘sightsee-en’ met de metro.

De laatste groep was vertrokken naar het Osaka aquarium; een van de grootste in de wereld. Zeer bijzondere dieren als de walvishaaien, zeeotters, keizerpinguin en dofijnen waren hier te zien. Het was erg indrukwekkend om al deze dieren van dichtbij te bekijken.

Uiteraard waren er ook enkelen die deze dag geheel gerelaxed hebben. Zij hebben voornamelijk gebruik gemaakt van de sauna en het Japanse bad in het hotel.

Aan het eind van dag was iedereen tevreden met zijn/haar activiteit. Iedereen ging vroeg slapen (na een of twee biertjes) om de volgende fit te zijn voor bezoeken aan nieuwe bedrijven.

Link to English article

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.